Categorieën
Uncategorized

Alles wat u moet weten over soa

U moet allemaal hebben gehoord over seksueel overdraagbare aandoeningen, maar heeft u ooit gehoord over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa)?

Als je nee zei, dan ben je hier aan het goede adres, want hier gaan we alles bespreken over soa, de effecten ervan en soa-zelftestkits.

Alles over soa:

Seksueel overdraagbare aandoeningen zijn het soort infecties dat door seksueel contact van de ene persoon naar de andere gaat. Bovendien wordt er gezegd dat, als je je soa in een vroeg stadium kunt achterhalen, er makkelijke en effectieve behandelingen beschikbaar zijn.

Er zijn verschillende soorten soa’s; het eerste type is niet zo ingewikkeld en kan gemakkelijk worden behandeld. Aan de andere kant hebben we complexe soa’s die je lichaam tot veel meer complicaties kunnen leiden.

In sommige ergste gevallen kunnen soa’s zelfs van de ene persoon naar de andere gaan via niet-gesteriliseerde medicijnnaalden.

Enkele veel voorkomende soa’s:

Er zijn verschillende veelvoorkomende soa’s, laten we ze allemaal bespreken:

  • Chlamydia:

Chlamydia is een van de meest voorkomende soa’s die via verschillende soorten seksuele contacten kunnen worden overgedragen. Bovendien kan deze infectie zich tijdens de geboorte zelfs naar het kind verspreiden.

 

Als u de symptomen van chlamydia probeert te vinden, zijn er geen. Maar het kan alleen tot onvruchtbaarheid leiden als u niet op tijd de juiste behandeling krijgt.

 

Enkele symptomen die kunnen optreden, zijn veranderingen in vaginale afscheiding en een branderig gevoel tijdens het plassen.

 

  • Krabben:

Deze soa wordt ook wel Schaamluis genoemd en vindt plaats op de schaamharen. Niet alleen dat, krabben kunnen zelfs het haar van andere gebieden aantasten, zoals oksels, snor, baard en meer.

 

Hoewel de infectie extreem klein is en je het niet met het blote oog zou opmerken, is het belangrijkste symptoom van krabben dat je te maken krijgt met ernstige jeukproblemen rond je schaamhaar.

 

Schaamluis komt voor in uw lichaam wanneer u nauwe fysieke of seksuele contacten heeft. Schaamluisproblemen kun je gemakkelijk wegwerken door speciaal ontwikkelde oplossingen voor de behandeling van krabben toe te passen.

 

  • Genitale herpes:

Hier hebben we onze volgende veel voorkomende soa die zich via speeksel van de ene persoon naar de andere kan verspreiden. Onder deze soa zou je verschillende effecten op de huid en geslachtsdelen kunnen opmerken.

 

Een van de ergste dingen aan deze soa is dat, als je ooit in contact komt met genitale herpes, het lang in je lichaam blijft en er mogelijk geen symptomen zijn.

 

Trichomoniasis:

Hoewel deze veel voorkomende soa iedereen kan treffen, zullen de meeste vrouwen met de symptomen worden geconfronteerd. Bovendien is de belangrijkste oorzaak van deze soa trichomoniasis vaginalis.

 

Hoe te weten over soa’s?

 

Als je te maken krijgt met plotselinge symptomen in je lichaam die verband houden met een veel voorkomende soa, zou je jezelf moeten bevestigen met betrekking tot seksueel overdraagbare aandoeningen, en dat kun je doen met behulp van soa zelftest kits.

 

Met behulp van deze zelftestkits zou u op de hoogte zijn van of de bevestiging krijgen van een seksueel overdraagbare aandoening, waarna u voor de juiste behandeling kunt gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *