FAQ

FAQ


FAQ HIV-zelf-test


Hoe werkt de HIV-zelftest?


De test detecteert via een immunoassay de antilichamen HIV-1 en HIV-2 via bloed afkomstig uit de vinger. Echter kan de test het virus niet herkennen maar het kan wel de antilichamen herkennen. Het is belangrijk dat de gebruiker de instructies goed volgt voor betrouwbare resultaten. De HIV-zelftest kan worden gebruikt na 21-22 dagen infectie, echter kan het tot 3 maanden duren voordat er een resultaat wordt gekregen. Het is belangrijk om te weten dat de accuratesse van het negatief resultaat afneemt tot 3 maanden na infectie.


Accuratesse van de HIV-zelftest


Uit onderzoek is gebleken dat de HIV-zelftest het accuraatst is dan de andere HIV tests. Het is belangrijk om te weten dat deze nauwkeurigheid bereikt kan worden als de instructies correct worden uitgevoerd. De twee belangrijke factoren die de nauwkeurigheid bepalen zijn specificiteit en gevoeligheid. De HIV-zelftest heeft een gevoeligheid van 99,8-100% en een specificiteit van 99,5-99,8%.


Hoe weet ik als ik de test correct hebt uitgevoerd?


De HIV-zelftest heeft een ingebouwde stippen systeem om aan te geven of de test succesvol is uitgevoerd en als er voldoende bloed is gebruikt. Als de controle stip niet zichtbaar is betekent het dat de test is mislukt. Ruim de mislukte test op en begin opnieuw. Als 1 punt zichtbaar is betekent het dat uw resultaat negatief is. Bij twee punten is het resultaat positief. Dit kan betekenen dat de gebruiker mogelijk besmet is met HIV. Ondanks het HIV-zelftest best accuraat is. Is het belangrijk om hulp te zoeken bij uw dokter voor een definitief resultaat.


Hoelang moet ik wachten op een resultaat?


Bij succesvol gebruik van de test kan de gebruiker tussen 1 tot 3 minuten de resultaten krijgen.


Wat zit in de HIV-zelftest kit?


In de HIV-zelftest kit vindt de gebruiker drie oplossingen, lancet (naald voor je vinger), pipette, wattenstaafjes en een gebruiksaanwijzing.FAQ Urinary infection zelftest


Hoe werkt de Urinary Infection zelftest?


Een urine sample is nodig. Vervolgens wordt een strip gedoopt in de urine sample. Resultaten worden verkregen binnen 1 tot 3 minuten.


Hoe weet ik als ik de test correct hebt uitgevoerd?


De Urinary Infection test detecteert leukocyten, eiwitten en nitriet in het urine. Indien 1 van deze drie stoffen aanwezig is gaat er een kleurverandering optreden. Dit betekent uw resultaat is positief. Bij geen kleurverandering is uw resultaat negatief.


Wat zit in de Urinary Infection zelftest kit?


In de Urinary Infection zelftest kit vindt de gebruiker twee in folie gewikkelde teststrips en een gebruiksaanwijzing.


Hoelang moet ik wachten op een resultaat?


Bij succesvol gebruik van de test kan de gebruiker binnen 1 tot 3 minuten de resultaten krijgen.


Nauwkeurigheid van de Urinary Infection zelftest


Uit onderzoek is gebleken dat de Urinary Infection zelftest 94% nauwkeurig is voor leukocyten en 98% voor nitriet.FAQ Chlamydia sneltest


Hoe werkt de Chlamydia sneltest?


De naam van de test zegt het al. Een monster wordt genomen uit de vagina (30 seconden). Vervolgens wordt het monster gemengd met de buffer. Na 5 minuten wachten, moet het monster worden geschud, gevolgd door 2 druppels van het monster mengsel op het monster veld op de cassette te plaatsen. Het resultaat is na 15 minuten af te lezen.


Hoe weet ik als ik de test correct hebt uitgevoerd?


Deze test maakt gebruik van de letters C en T. Bij een positief resultaat gaat de gebruiker een paarse kleur zien verschijnen bij C en T. Een streep bij C betekent een negatief resultaat. Als er geen streep zichtbaar is bij C en T betekent het dat de test is mislukt. Ruim de mislukte test op en begin opnieuw.


Wat zit in de chlamydia sneltest kit?


In de chlamydia sneltest kist zit een handleiding, wattenstaafje, buffer, folieverpakking met test en droogmiddel.


Hoelang moet ik wachten op een resultaat?


Bij succesvol gebruik van de test kan de gebruiker binnen 15 minuten de resultaten krijgen.


Nauwkeurigheid van de Chlamydia sneltest


De gevoeligheid van de chlamydia sneltest stijgt naarmate de test vaker herhaald wordt. Bij de eerste keer meten is er een verwachting van 85,7%. Na 2 tot 3 maal testen neemt dit naar schatting toe in de richting van de 100%. Daarom is het belangrijk om de chlamydia test regelmatig te herhalen.FAQ Early Pregnancy test


Hoe werkt de Early Pregnancy test with week determination?


De test wordt op dezelfde manier uitgevoerd als de zwangerschapstest en de zwangerschapstest zonder week bepaling. Stel de punt van de teststick enkele seconden bloot aan een urine sample.


Hoe weet ik als ik de test correct hebt uitgevoerd?


Als de test na 5 minuten een positief resultaat wijst, is het mogelijk om de zwangerschapsweek te schatten door de intensiteit van de testlijn te vergelijken met een grafiek.


Wat zit in de Early Pregnancy test kit?


In de Early Pregnancy test with week determination kit zit een handleiding, instructies voor test interpretatie, foliezakje met een test stick en droogmiddel.


Hoelang moet ik wachten op een resultaat?


Bij succesvol gebruik van de test kan de gebruiker binnen 5 minuten de resultaten krijgen.


Nauwkeurigheid van de Early Pregnancy test


Uit studies bij vrouwen met veronderstelde zwangerschap en een lage hCG-gehalte is gebleken dat de nauwkeurigheid van Early Pregnancy test with week determination een nauwkeurigheid heeft van 98%.FAQ ovulatie test


Hoe werkt de ovulatietest?


De test maakt gebruik van een urine sample. Hierbij wordt de LH concentratie gemeten. Een smiley symbool geeft aan dat er een hoge LH piek is, dit resultaat betekent dat een hoge vruchtbaarheid is bereikt. Bij een cirkel symbool betekent het dat de LH concentraties zeer laag zijn.


Hoe weet ik als ik de test correct hebt uitgevoerd?


Bij correct gebruik van de test zal er een smiley of een cirkel symbool gegeven worden in de 2 boxen van de test.


Wat zit in de ovulatietest kit?


In de kit vindt de gebruiker een instructieboek, stick en test strips.


Hoelang moet ik wachten op een resultaat?


Bij correct gebruik kan de gebruiker binnen 3 minuten resultaten verwachten.


Nauwkeurigheid van de ovulatie test


Uit een onderzoek is gebleken dat de ovulatietest 99% nauwkeurig is voor het meten van de LH concentraties.


Mini Cart 0

Your cart is empty.