Categorieën
Uncategorized

Alles u moet weten over HIV Test

In deze blog wordt alles over HIV besproken. Wat het is , wat de symptomen zijn en hoe het behandeld kan worden. HIV is een seksueel overdraagbaar virus.

Door middel van een HIV test kan je erachter komen of je HIV hebt. Je kunt dit laten doen bij de huisarts of een HIV zelftest kopen. In deze blog wordt alles over HIV besproken. Wat het is , wat de symptomen zijn en hoe het behandeld kan worden. HIV is een seksueel overdraagbaar virus. Het virus bevindt zich in het bloed, sperma, vaginaal vocht en de moedermelk. HIV is een virus dat aids veroorzaakt. Je lichaam maakt van nature een afweersysteem om je te beschermen tegen allerlei virussen en bacteriën, HIV breekt dit afweersysteem af. Als je lichaam zodanig is aangetast, dat je helemaal verzwakt bent en je lichaam je niet meer kan beschermen noemen we dat aids. Met zorgvuldige dagelijkse behandeling verdwijnt HIV uit je bloed. Als HIV uit je bloed is verdwenen, ben je niet meer besmettelijk. Het is wel heel belangrijk om de medicatie te blijven innemen. Op het moment dat je stopt met de medicatie, komt het virus weer in je bloed en kan je het virus weer overdragen aan anderen.

Symptomen

HIV brengt verschillende symptomen met zich mee, deze zijn:

 • Koorts
 • Opgezette lymfeklieren
 • Keelpijn
 • Huiduitslag
 • Gewichtsverlies
 • Misselijkheid
 • Braken
 • Diarree
 • Gewrichtspijn
 • Enorme moeheid
 • Nachtzweten
 • Kortademigheid

Behandeling

Door middel van een HIV test kan je erachter komen of je HIV hebt. Je kunt dit laten doen bij de huisarts of een HIV zelftest kopen. Met deze zelftesten kunt u zelf, vanuit huis, testen op HIV. De HIV test wordt vergoed door de ziektekostenverzekering. De HIV zelftest kun je online bestellen of verkrijgen bij de apotheek. Neem contact op met uw huisarts bij een positieve test, dan kan er verder worden gekeken naar de eventuele behandeling. Je zult waarschijnlijk verschillende remmende medicijnen krijgen om de vermenigvuldigingen van HIV tegen te gaan.
Een negatieve test en blijven de symptomen toch aanhouden? Raadpleeg even je huisarts.

Alles wat u moet weten over hiv-tests en verwante mythen

Hiv-testen, ook wel hiv-screening genoemd, is de enige manier om vast te stellen of u met het virus besmet bent. Er zijn verschillende soorten testen. Om te zien of u besmet bent, kijkt u naar uw bloed of andere lichaamsvloeistoffen. Omdat uw lichaam tijd nodig heeft om antilichamen aan te maken of om voldoende van het virus in u te laten groeien, zijn de meeste mensen niet in staat hiv onmiddellijk op te sporen. Dit is waar u een nauwkeurige en effectieve hiv-testkit aan uw zijde moet hebben. 

Een snel overzicht van de HIV-test

HIV (of Human Immunodeficiency Virus) is een virus dat de cellen van het immuunsysteem aantast (de natuurlijke afweer van het lichaam tegen ziekten). T-helpercellen, ook bekend als CD4-cellen, zijn een soort witte bloedcellen in het immuunsysteem die het virus vernietigt en gebruikt om zichzelf te repliceren. Dus hoe beïnvloedt HIV het normale functioneren van het lichaam en maakt het de patiënt zwakker? Welnu, HIV verzwakt het immuunsysteem van een persoon gestaag door meer CD4-cellen te vernietigen en meer kopieën van zichzelf te maken. Dit betekent dat iemand met hiv die geen medicijnen gebruikt, het steeds moeilijker kan krijgen om ziektes en infecties te bestrijden. En dit is waar een stabiele hiv-test in beeld komt. 

Meest populaire hiv-testMythen ontkracht 

 •     Als je hiv hebt, heb je aids.

Het is een van de meest voorkomende mythes over hiv test, veel mensen geloven dat als je positief op hiv wordt getest, je zeker aids hebt. Als je de rest van je leven hiv hebt, gaat het niet altijd over tot aids. Veel patiënten met een hiv-infectie kunnen een normale levensverwachting hebben met antiretrovirale medicatie. 

 •     Het is moeilijk om hiv op te lopen door toevallig contact

Veel mensen geloven nog steeds dat hiv wordt overgedragen door louter aanraking, of door de lucht, water, enz. Terwijl je moet weten dat het een echte mythe is en dat het zich niet verspreidt door dit soort toevallige contacten. Het HIV-virus wordt eerder overgedragen door lichaamsvloeistoffen zoals menselijk bloed, sperma (sperma), moedermelk, enzovoort. Het is ook bekend dat het wordt verspreid via onbeschermd seksueel contact, ongebruikte naalden. Het is beter omte hiv test online bestellen  en je veilig te laten testen. 

 •     Je hebt een korte levensduur

Men gaat ervan uit dat de levensverwachting van mensen die tijdens eenpositief worden hiv-testbevondenamper enkele jaren is. Maar dit is niet meer het geval. Er zijn veel nieuwe soorten medicijnen ontdekt om mensen met hiv te helpen, zodat ze een normaal leven kunnen leiden terwijl ze de hiv-infectie het hoofd moeten bieden. 

 •     Hiv is een behandelbare ziekte.

Hoewel hiv niet te genezen is, zijn er medicijnen die kunnen helpen de ziekte te bestrijden, je immuunsysteem te beschermen en mogelijk te voorkomen dat hiv overgaat in aids. 

 •     Als je hiv hebt, kun je een baby krijgen.

Een andere belangrijke mythe over hiv is dat er wordt beweerd dat een vrouw die zwanger is het virus in de baarmoeder kan verspreiden naar haar ongeboren baby. Het kan echter zo zijn dat als de moeder tijdens de zwangerschap de juiste antivirale medicijnen gebruikt, de verspreiding van hiv grotendeels wordt geminimaliseerd. 

 •     Door hiv veroorzaakte infecties zijn onvermijdelijk.

Mensen met hiv zijn vatbaar voor ziekten die secundaire infecties worden genoemd. Tuberculose, longontsteking, bloedvergiftiging, candidiasis, herpes, CMV en hiv-gerelateerde laesies zoals Kaposi-sarcoom, lymfoom en plaveiselcelcarcinoom behoren tot hen. Hier kan de antiretrovirale therapie uw kans om deze kwetsbare ziekten op te lopen drastisch verminderen. Bovendien kunnen effectieve medicijnen worden gebruikt om de andere symptomen van hiv te behandelen. U kunt een hiv-testkit krijgen om er zeker van te zijn dat u hiv in uw lichaam heeft.

 Bestel uw hiv-ons

testkitbijDe INSTI hiv-sneltest is een in vitro doorstroomimmunoassay voor eenmalig gebruik die snel, gemakkelijk en foutloos is. Antilichamen tegen het humaan immunodeficiëntievirus type 1 (hiv-1) en 2 (hiv-2) worden aangetroffen in het volbloed van de vingerprik dat bij het product wordt geleverd. Dit is een zelftestkit waarbij een kleine druppel bloed uit een vingerprik wordt afgenomen om te helpen bij het opsporen van HIV-1- en HIV-2-infectie.

 Bestel je testkits onlinevan onze officiële website die u zal helpen de meest nauwkeurige hiv-test te doen vanuit het comfort van uw huis en in deze tijden van de covid-19 pandemie wat is er beter dan een hiv testkit te hebben die zowel nauwkeurig als betrouwbaar bij u thuis beschikbaar is .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *