Categorieën
Uncategorized

Essentiële feiten die u moet weten over Chlamydia Test

Chlamydia is zo’n bacterieel probleem dat u aanvankelijk geen symptomen vertoont, maar wanneer u dit probleem op lange termijn heeft ondervonden, zullen de symptomen en gezondheidsproblemen zich voordoen. Mocht u meer van zulke essentiële feiten over Chlamydia test willen weten, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Zoals hier zullen we alles over Chlamydia bespreken, samen met chlamydia zelftestkits voor vrouwen die u zullen helpen om zelf een test over dit bacteriële probleem uit te voeren. Essentiële feiten om te weten over Chlamydia:

Laten we eens kijken naar alle essentiële feiten die u over Chlamydia moet weten:

 • Chlamydia is een veel voorkomend probleem, maar het belangrijkste feit is dat mensen niet weten of ze met dit probleem worden geconfronteerd of niet. Bovendien schamen mensen zich om openlijk over dergelijke gezondheidsproblemen te praten; bij sommige ernstige problemen gaan ze niet eens naar hun arts om het te laten controleren en nemen ze medicinale voorzorgsmaatregelen.

Daarom is dat de reden waarom Chlamydia zelftest vrouw zijn ontwikkeld met behulp waarvan u niet de deur uit hoeft, en u kunt controleren of u dergelijke problemen heeft of niet.

 • Chlamydia is een bacterieel probleem dat wordt veroorzaakt door seksueel overdraagbare bacteriën in uw lichaam.
 • Weet u wat de leeftijdsgroep is die het meest door Chlamydia wordt getroffen? Het is de leeftijd van vrouwen tussen 15 en 24 jaar die seksueel actief zijn. Daarom is dit de reden waarom de meeste vrouwen onder deze leeftijdsgroep wordt gevraagd om een ​​screeningstest uit te voeren, of u kunt uw zelftest voor Chlamydia laten doen.
 • U zou niet in contact kunnen komen met chlamydiabacteriën met een algemene fysieke aanraking. Als iemand met dergelijke problemen wordt geconfronteerd, is de enige reden erachter dat ze seksueel contact hebben met een geïnfecteerde persoon, omdat dit virus in de cellen van een menselijk lichaam leeft.
 • De symptomen kunnen bij mannen en vrouwen verschillen. Daarom wordt ook voorgesteld om een ​​screeningstest van hoge kwaliteit voor Chlamydia te laten doen. Enkele van de symptomen die vrouwen kunnen hebben, zijn als volgt: /li>

❖ Ernstige pijn in de buikstreek

❖ Pijn tijdens geslachtsgemeenschap

❖ Bloeden na seks

❖ Stinkende afscheiding uit de baarmoederhals

Symptomen bij mannen zijn als volgt:

❖ Afscheiding uit de penis

❖ Pijnlijke gevoelens in testikels

 • Zoals we al hebben besproken, hebben mensen mogelijk geen enkele vorm van symptomen van deze infectie, maar ze kunnen wel gezondheidsproblemen op de lange termijn hebben, zoals:

❖ Ernstige infectieproblemen leiden tot pijn en koorts in uw lichaam.

❖ Het kan zelfs leiden tot infectieproblemen in uw bovenste voortplantingslichaam.

❖ Vrouwen kunnen zelfs te maken krijgen met een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

 • Een vrouw kan Chlamydia zelfs tijdens de zwangerschap aan haar pasgeboren kind doorgeven. Daarom wordt gezegd dat u altijd de juiste remedie moet nemen als u met dit infectieprobleem wordt geconfronteerd. U kunt het genezen met antibiotica en proberen de kans op zwangerschap te verkleinen terwijl u met deze infectie wordt geconfronteerd.
 • Antibiotica zijn de meest effectieve en populaire remedie voor chlamydia-infectie.

Dit ging allemaal over feiten die je over Chlamydia moest weten.

Chlamydia – Een overzicht

Chlamydia is de meest voorkomende seksueel overdraagbare bacteriële ziekte ter wereld, met jaarlijks miljoenen gevallen over de hele wereld. Men moet zich bewust zijn van chlamydia, een frequente seksueel overdraagbare bacteriële infectie als u seksueel actief bent. 

Veel voorkomende tekenen en symptomen

Chlamydia-infectie is een relatief milde infectie die meestal een infectie van de bovenste luchtwegen veroorzaakt. Keelpijn, oorinfecties en sinusitis zijn allemaal voorbeelden van infecties van de bovenste luchtwegen. Laten we eens kijken naar de veelvoorkomende symptomen van de SOA en of u een chlamydia test moet doen: 

 • een verstopte neus of loopneus
 • Vermoeidheid (moe voelen)
 • Koorts van lage intensiteit
 • Voice verlies of heesheid
 • Irritatie van de keel
 • Hoest die erger wordt na verloop van tijd en kan weken of maanden duren
 • hoofdpijn

Nu kan een persoon naast al deze symptomen ook zijn/haar luchtwegen aantasten. De verspreiding kan allerlei lagere luchtweginfecties omvatten, zoals bronchitis, waarbij het ontsteking of zwelling veroorzaakt van de luchtwegen die lucht naar de longen transporteren, en ten tweede is een ander probleem longontsteking die ook een deel van de symptomen kan zijn. 

Na blootstelling aan de bacteriën kan het drie tot vier weken duren voordat de symptomen zich manifesteren. Symptomen kunnen enkele weken aanhouden nadat ze voor het eerst verschijnen. Dit is waar het onderdeel van een betrouwbare chlamydia test in beeld komt. 

Hoe wordt een Chlamydia-test gedaan?

In principe kunnen de ziekenhuizen de volgende tests gebruiken om te bepalen of een patiënt een infectie met Chlamydia-pneumonie heeft: 

 • Een monster van het neusuitstrijkje

Het neusmonster door gebruik te maken van een uitstrijkje is de meest voorkomende vorm van chlamydiatest. In het geval van een vrouw zal de medisch deskundige een uitstrijkje van uw cervicale afscheiding nemen voor kweek of antigeenonderzoek op chlamydia bij vrouwen. Sommige vrouwen kunnen er ook voor kiezen om hun vaginale weefsels zelf uit te vegen, wat net zo nauwkeurig is gebleken als uitstrijkjes die zijn verkregen van een specialist. Terwijl, over mannen gesproken, om een ​​monster van de urethra te verkrijgen, de medisch expert een dun wattenstaafje in het uiteinde van uw penis steekt. Uw arts kan in sommige gevallen de anus afnemen.

 • Een Urinemonstertest

De basistest voor elke vorm van medische aandoening is de urinetest. Het bestaan ​​van deze ziekte wordt vastgesteld door een monster van uw urine in een laboratorium te testen. 

Behandelingen voor chlamydia

Meestal worden antibiotica gebruikt om chlamydia-soa’s te behandelen. Het kan zijn dat u de medicijnen maar één keer hoeft in te nemen, of u moet ze vijf tot tien dagen dagelijks of meerdere keren per dag innemen, afhankelijk van de raadpleging van uw arts. 

De aandoening verdwijnt meestal binnen één tot twee weken. U moet tijdens die periode geen geslachtsgemeenschap hebben. Maar als ze geen indicaties of symptomen vertonen, heeft uw seksuele partner of partners behandeling nodig. De ziekte kan echter van de ene seksuele partner op de andere worden overgedragen. Houd er rekening mee dat u ook chlamydia kunt krijgen, zelfs als u het eerder heeft gehad of ervoor bent behandeld. 

Wie moet een chlamydia-test krijgen? 

 • De Jonge Generatie

Vrouwen onder de 25 jaar die seksueel actief zijn. Er is gemeld dat deze leeftijdsgroep het hoogste percentage chlamydia-infecties heeft, daarom wordt een jaarlijkse screeningstest voorgesteld. Als je een nieuwe sekspartner hebt, zelfs als je in het voorgaande jaar bent getest, laat je dan opnieuw testen. 

 • Vrouwen die in verwachting zijn

Vrouwen die een kind verwachten. Tijdens uw eerste prenatale onderzoek moet u op chlamydia worden getest. Laat je later in je zwangerschap nog eens testen als je een grote kans hebt op infectie, bijvoorbeeld door het wisselen van sekspartner of omdat je vaste partner mogelijk besmet is. 

 • Meerdere seksuele partners

Zowel mannen als vrouwen lopen risico. Personen die meerdere seksuele partners hebben en liever niet altijd een condoom dragen, of mannen die seks hebben met mannen, moeten overwegen om regelmatig een chlamydia-test te doen. Huidige infectie met een andere seksueel overdraagbare aandoening is een andere indicator van een verhoogd risico. 

Koop een thuispakket voor een chlamydia-test

Als u een van de bovengenoemde symptomen ervaart, moet u zo snel mogelijk handelen en een chlamydia test laten doen. U kunt online bij ons bestellen, aangezien we thuistestkits leveren voor het verkrijgen van chlamydia-testmonsters. Deze tests zijn zeer gebruiksvriendelijk en leveren binnen enkele minuten resultaten op met een goede nauwkeurigheid. 

Als u een positief resultaat krijgt van een thuistestkit, moet u meteen een arts raadplegen om het te laten behandelen. Dit is ook nodig omdat de kans bestaat dat u chlamydia kunt doorgeven aan uw seksuele partners totdat u klaar bent met de behandeling. 

Als bij u de diagnose chlamydia is gesteld, kunt u zo snel mogelijk worden behandeld om de gevolgen op de lange termijn te voorkomen. Het doel is om deze infectie zo snel mogelijk op te sporen voordat deze zich verspreidt.

Voor meer informatie, Lees Een korte details over de chlamydia test

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *